Az olvasóhoz

A történelmi táncok összefoglalása nem kis feladat, még akkor sem, ha számos online és offline munka foglalkozik a témával. A blogban nagyrészt időrendben haladva dolgozom fel az eddig összegyűjtött anyagokat, így a cikkek eleinte főként a 14-15. századról szólnak, de idővel elérünk egészen a 19. századig.

Az oldalon található anyagok összeállításánál és a különböző forrásanyagok szerkesztésénél arra törekedtem, hogy a legnagyobb mértékben megőrizzem az eredeti táncleírások tartalmát. A feldolgozás során elsősorban a kerekedelmi forgalomban megtalálható, magyar és angol nyelvű irodalmat hívtam segítségül, valamint szerteágazó internetes források felhasználásával igyekeztem kiegészíteni azokat, a hazai és külföldi mestereimtől (Kovács Gábor, Széll Rita, Lieven Baert, Barbara Sparti, Marco Bendoni, Bruna Gondoni) kapott tudásra és több éves amatőr táncos tapasztalatomra támaszkodva.

Hírek - Ahol megnézheted, kipróbálhatod
A Mare Temporis táncosaival rendszeresen tartunk bemutatókat és táncházakat. Ha kíváncsi vagy, hogy mi hogyan táncoljuk azokat a darabokat, amikről itt olvashatsz, gyere el, nézz meg minket és próbáld ki!

Így táncolunk mi...
...a Mare Temporis Alapítványnál. Meg vívunk, lövöldözünk, komédiázunk és mutatványozunk. Szórakoztatva tanítás a X-XIX. századi életről. Az oldalunkra visz a link, de megtalálsz minket a Facebookon is.

Ajánlott blogok és weboldalak
A számomra fontos csapatok és blogok. További kutatáshoz erősen ajánlott.

Ruha teszi a reneszánsz embert 
A különböző korok viseletei fontos szerepet játszanak a táncokban. Nem csak a látvány miatt, hanem a kivitelezhető mozdulatok miatt is. Ezeken a linkeken látványos ruharekonstrukciókat találsz, és cikkeket az elkészítésükről. 

A szerkesztőNincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...